Tuinpalen

Houten tuinpalen worden voor veel verschillende projecten in de tuin gebruikt. Van speeltoestellen tot afrastering een houten tuinpaal is vaak de basis.

Assortiment tuinpalen

geschilde palen

Geschilde palen

Rond mm: 60
Lengtematen: 120cm

Rond in mm: 70
Lengtematen: 120,160cm

Rond in mm: 80
Lengtematen: 120,160,200,250cm

Rond in mm: 90
Lengtemaat: 180cm

Rond in mm: 100
Lengtematen: 180,200,300cm
Bekijk meer
cylindrisch gevreesd

Cilindrisch gefreesde palen

Rond in mm: 60
Lengtematen: 50,100,125,150,200,250cm

Rond in mm: 80
Lengtematen: 200,250,300,400,500cm

Rond in mm: 100
Lengtematen: 300,400,500,600cm

Rond in mm: 120
Lengtematen: 300,400,500,600cm

Rond in mm: 140
Lengtemaat: 600cm

Rond in mm: 160
Lengtemaat: 600cm
Bekijk meer
Boomband

Boomband

Breedte: 40mm
Lengte: 15 meter

Breedte: 50mm
Lengte: 15 meter

Boomband gordel
Breedte: 50mm
Lengte: 25 meter

Boomlussen
2x4cm
2x5cm
Bekijk meer

Verschillende soorten tuinpalen 

Bij Postmus Nuis hebben we verschillende soorten tuinpalen. Het verschil zit hem voornamelijk in de bewerking van het hout. Dit heeft weer invloed op de kwaliteit en levensduur van de houten tuinpalen. 

Geschilde palen 

Geschilde palen zijn palen waarbij alleen de schors verwijderd is. Het voordeel van geschilde palen is dat de rest van de houtstructuur intact blijft, wat zorgt voor stevige palen. Geschilde palen worden veelal gebruikt bij de afrastering van onder andere weilanden.   

Cilindrisch gefreesde palen 

Cilindrisch gefreesde palen zijn veelgebruikte houten tuinpalen. Naast het verwijderen van de schors wordt de tuinpaal ook in een ronde, egale vorm gefreesd. Hierdoor zijn ze over de gehele lengte even breed wat zorgt voor een stevige en strakke uitstraling. Cilindrisch gefreesde palen worden vaak gebruikt voor afrastering en speeltoestellen.  

Gecreosoteerde palen 

Gecreosoteerde palen zijn tuinpalen die onder hoge druk geïmpregneerd worden met creosootolie. Hierdoor krijgen een andere uitstraling, maar belangrijker nog ze hebben een langere levensduur dan de gemiddelde tuinpaal en wordt de paal minder snel aangetast. Gecreosoteerde palen worden vaak als weidepalen gebruikt door de langere levensduur zijn ze perfect voor de afrastering van weilanden.  

Verschillende maten tuinpalen  

Onze tuinpalen zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Zo heb je meerder mogelijkheden in diameter en lengte. Welke maat tuinpaal het meest geschikt is, hangt af van het project. Laat je hiervoor door één van onze medewerkers adviseren. 

Boomband 

Om een te beschermen en recht te laten groeien wordt deze vaak met palen afgeschermd. Met Boomband wordt ervoor gezorgd dat de boom ook bij harde wind rechtop blijft staan en recht omhoog kan groeien. De boomband doe je van meerdere kanten om de boom heen. Met spijkers monteer je de boomband vast aan de palen  

Andere soorten palen 

Naast tuinpalen voor onder andere afrastering hebben we bij Postmus Nuis ook palen geschikt voor andere tuinprojecten. Zo zijn palen van Douglas hout en hardhout vaak de basis voor schuttingen en pergola's. 

Houten tuinpalen kopen doe je bij Postmus Nuis 

Houten tuinpalen kopen doe je bij de tuinspecialist van het noorden. Vraag eenvoudig online een offerte aan of kom langs in Nuis. Met een showroom van ruim 10.000m2 vind je hier alles voor je tuin, bestrating en bouwmaterialen.  

Alles wat je nodig hebt voor de klus in en om het huis

Wij hebben een uitgebreid assortiment in o.a bouwmaterialen, tuinhout, bestrating, ijzerwaren, plaatmateriaal, werkkleding, overkappingen, tuinmeubelen en nog veel meer. In onze ruime showroom helpen wij je graag om het juiste materiaal te kiezen voor jouw project.
Bezoek onze showroom >

Offerte aanvragen

Offerte voor een product
Routebeschrijving
Offerte aanvragen
Whatsapp ons
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram