Hout beton schutting

Bij ons vind je de grootste hout beton schutting showroom van Noord-Nederland en daar zijn we trots op. 

Een hout beton schutting als tuinafscheiding

Ben jij op zoek naar een tuinafscheiding om zo meer privacy te creëren? Denk dan eens na over een hout beton schutting. Een hout beton schutting biedt de gewenste privacy, is bestand tegen extreme weersomstandigheden en is nagenoeg onderhoudsvrij. Mede hierdoor is een hout beton schutting een veel gekozen tuinafscheiding. Is het ook iets voor in jouw tuin? Lees dan snel verder!
Tuin met hout beton schutting

Wat is een hout beton schutting? 

De naam zegt het eigenlijk al, een hout beton schutting is een schutting gemaakt van hout en beton. Nu zal je misschien denken, een schutting van hout klinkt logisch, maar een schutting van beton en hout? Jazeker! De combinatie van hout en beton geeft de schutting de voordelen van beide materialen. Om te zorgen dat een schutting stevig staat, wordt deze deels ingegraven. Doordat de palen en onderzijde van beton is, staat de schutting extra stevig. Daarbij komt dat beton niet rot. In tegenstelling tot een standaard houten schutting, waarbij de kans op rottend hout in de grond een stuk groter is. Hierdoor heeft een hout beton schutting een langere levensduur.

Verschillende houtsoorten voor een hout beton schutting 

Bij het samenstellen van een hout beton schutting heb je de keuze uit verschillende soorten.
Veelgebruikte houtsoorten voor een hout beton schutting zijn: 

  • Grenen 
  • Lariks 
  • Douglas 
  • Vuren 

De voordelen van deze veelgebruikte houtsoorten zijn dat ze een lange levensduur hebben, weersbestendig zijn en ook betaalbaar zijn, daarbij kan je het hout ook nog (laten) verven, impregneren en/of beitsen om de schutting een andere uitstraling en extra beschermlaag te geven. Zo hoeft de schutting niet blank te zijn, maar kan je ook voor een donkerbruine of zwarte schutting gaan. 

Hout beton schutting samenstellen 

Elke tuin is anders, zo ook elke schutting. Wanneer je en hout beton schutting samen gaat stellen, kan je naast de houtsoort nog meer variaties toepassen. Zo kan je ervoor kiezen om tussenruimtes te laten waar planten kunnen zorgen voor een natuurlijke afscheiding. Ook kan je variëren in hoogtes waardoor je niet compleet afgesloten voelt. Daarnaast kan je een tuindeur plaatsen zodat je eenvoudig je tuin in en uit kunt. 

Omdat het samenstellen van een hout beton schutting niet iets is wat je online doet, raden we je aan om onze showroom te bezoeken. Bij Postmus Nuis hebben we verschillende soorten systemen uitgebreid uitgestald zodat je een duidelijk beeld krijgt van hoe de beton hout schutting eruit kan komen te zien. Wil je hulp en advies bij het samenstellen van je hout beton schutting? Vraag dan één van onze specialisten. Zij zullen je uitgebreid adviseren en samen kom je dan tot de juiste keuze. 

Hout beton schutting plaatsen  

Wanneer je de schutting samengesteld hebt, is het tijd om na te gaan denken over het plaatsen ervan. Je kan ervoor kiezen om zelf een hout beton schutting te plaatsen, maar je kan dit ook laten doen. Let wel op, doordat de schutting gedeeltelijk ingegraven dient te worden, kost het wel enig fysieke arbeid om de hout beton schutting te plaatsen. Ook hierin kunnen we je adviseren. 

 

Voordelen van een hout beton schutting

Lange levensduur

Een hout beton schutting gaat jaren mee. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een groene of een houten schutting, kan een betonnen schutting namelijk niet rotten of krom trekken. Daarnaast is het bestand tegen wind en regen. Zeer duurzaam dus!

Privacy beschermend

Doordat een hout beton schutting één solide schutting is, heb je bijna geen inkijk. Je privacy blijft dus beschermd. Ook draagt het bij aan je veiligheid, omdat het een extra obstakel vormt voor eventuele inbrekers.

Onderhoudsarm

Nog een voordeel is dat een hout beton schutting zeer weinig onderhoud vergt; na aanschaf heb je er zo goed als geen onderhoudswerk meer aan. Een groene schutting dien je bijvoorbeeld water te geven en bij te knippen. 

 

Postmus Nuis is de specialist op het gebied van hout beton schuttingen in Groningen, Drenthe en Friesland

Wil je een hout beton schutting kopen? Dit doe je het best bij Postmus Nuis dé specialist op het gebied van hout beton schuttingen in Groningen, Drenthe en Friesland. Kom langs in onze ruime showroom van 1000m² en kijk je ogen uit. Naast schuttingen, kun je bij ons ook terecht voor onder andere buitenverblijven, tuinmeubelen en bestrating. Kortom, voor je complete tuininrichting ga je naar Postmus Nuis.

Offerte aanvragen

Offerte voor een product
Routebeschrijving
Offerte aanvragen
Whatsapp ons
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram