Blokhutten

Zoek je extra opbergruimte voor je tuinmeubelen, gereedschap, grasmaaier of fietsen? Dan kom je al snel bij een blokhut terecht. Een blokhut is ideaal om je spullen veilig en droog te bewaren. Daarom zie je ook steeds vaker bij mensen in de tuin staan. Binnenkort ook bij jou? Bij Postmus Nuis hebben we blokhutten in veel verschillende soorten en maten. 

Verschillende soorten blokhutten 

Blokhutten zijn in verschillende soorten en maten te verkrijgen. Zo heb je keuze in de verschillende houtsoorten, maar kan je hem ook qua maten samenstellen. Niet elke tuin laat het toe om een grote blokhut te plaatsen. Wanneer je een grote tuin hebt en je veel bergruimte wilt, kan je kiezen voor een grote blokhut op maat laten maken zodat die goed aansluit bij je tuin. Daarbij heb je ook nog de mogelijkheid om een blokhut uit te breiden met een overkapping. 

Houten blokhutten 

Om een blokhut te krijgen, worden de houten balken op elkaar gestapeld met daarbij de hoeken in elkaar geschoven. Deze manier van bouwen met daarin één of meerdere ramen, zorgt voor een stevige constructie en is kenmerkend voor een blokhut.  

De meest gebruikte houtsoorten voor een blokhut 

Omdat je wilt dat een blokhut weersbestendig is en langdurig meegaat, is niet elk houttype hiervoor geschikt. De meest gebruikte houtsoorten voor een blokhut zijn grenen en vuren. Door deze houtsoorten te impregneren of te beitsen, zorg je ervoor dat de blokhut lang meegaat. Daarbij komt dat grenen en vurenhout relatief voordelig zijn. Wil je iets meer geld aan het hout voor een blokhut besteden? Dan kan je ook kiezen voor houtsoorten als Eiken, Lariks of Douglas. Dit zijn wat duurdere houtsoorten, maar hebben ook een luxere uitstraling en zijn ook een stuk duurzamer.  

Blokhut met overkapping 

Wil je naast je spullen ook zelf droog kunnen zitten? Dan is het raadzaam om te kiezen voor een blokhut met overkapping. Hierdoor kan je ook tijdens de koude, regenachtige dagen warm en droog zitten. Richt je blokhut met overkapping in met een luxe loungeset, picknicktafel of andere tuinmeubelen en geniet het hele jaar door van je tuin.   

Zelf een blokhut maken of laten maken? 

Wanneer je een blokhut in je tuin wilt, kan je ervoor kiezen om hem zelf te ontwerpen, de juiste hoeveelheid hout te bestellen en zelf een blokhut maken, maar je kan ook een blokhut laten maken. Wanneer je een blokhut op maat laat maken, bespreek je met één van onze medewerkers eerst je wensen en eisen, zo weet je zeker dat hij voldoet aan al je eisen. Zelf je blokhut samenstellen? Met de Hillhout configurator stel je eenvoudig een blokhut samen die voldoet aan al je wensen. Ook ontvang je direct een prijsindicatie. Samen met één van onze medewerkers loop je jouw ontwerp nog door en pas je hem waar nodig aan voordat jouw blokhut geproduceerd wordt.

Hillhout configurator

Wil je ook direct zien hoe jouw toekomstige buitenverblijf eruitziet in je eigen tuin? Klik op de link hieronder om te beginnen met het realiseren van jouw eigen buitenverblijf! Met de 3D Hillhout configurator stel je eenvoudig je buitenverblijf samen.

 

Stel nu jouw ultieme buitenverblijf samen

Project: Hillhout overkapping - Ten Boer

In Ten boer hebben we een Hillhout overkapping mogen plaatsen. De klant is bij ons in de showroom geweest en samen met onze verkoper hebben ze met de Hillhout configurator deze overkapping samengesteld. Tof om te zien hoe je van een configuratie naar eind product gaat.

Andere soorten buitenverblijven 

Behalve blokhutten, kan je bij Postmus Nuis ook terecht voor veranda's, overkappingen en kapschuren. Door onze ruime showroom kan je eenvoudig de verschillende soorten buitenverblijven met elkaar vergelijken zodat je de juiste keuze kunt maken. 

Postmus Nuis de tuinspecialist van het noorden 

Ben je woonachtig in de provincies Groningen, Drenthe of Friesland en wil je een blokhut voor in de tuin kopen? Doe dat dan bij Postmus Nuis dé tuinspecialist van het noorden. Met onze showroom van ruim 10.000m2 hebben we een ruim aanbod aan tuininrichting, bestrating en bouwmaterialen. 

Offerte aanvragen

Offerte voor een product
Routebeschrijving
Offerte aanvragen
Whatsapp ons
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram