Kapschuren

Een kapschuur wordt steeds vaker gekozen als buitenverblijf voor in de tuin. Een kapschuur heeft een kenmerkende, unieke uitstraling en zorgt dat je het gehele jaar overdekt in je tuin kunt zitten.

Houten kapschuur voor in de tuin

Waar van origine een boeren kapschuur veel gezien werd bij boerderijen, is de houten kapschuur steeds populairder geworden en kiezen mensen ook steeds vaker voor een kapschuur in hun tuin. Een boeren kapschuur kenmerkt zich door de hoge nok wat een extra ruimtelijk gevoel geeft. Vaak is de achterwand en één of beide zijwanden afgesloten . Daardoor zit je het gehele jaar door beschut voor wind en regen. 

Verschillende gebruiksmogelijkheden van een kapschuur

Behalve als overkapping om onder te kunnen zitten, wordt een kapschuur ook vaak voor andere doeleinden gebruikt. Zo kan die gedeeltelijk dicht gebouwd worden en daardoor mede gebruikt worden als opbergschuur. Hierin kan je onder andere je tuingereedschap en fietsen kwijt. Ook wordt de kapschuur regelmatig gebruikt om containers en een auto of caravan onder te parkeren. Door de hoge nok is er voldoende ruimte om hier het nodige kwijt te kunnen.

Kapschuur van verschillende houtsoorten

Wanneer je een houten kapschuur gaat samenstellen, heb je de keuze uit verschillende houtsoorten. Bij het maken van een keuze van een houtsoort kan je dit doen op verschillende factoren. Zo kan je een keuze maken op basis van prijs, kwaliteit en uitstraling. Veelgebruikte houtsoorten voor een kapschuur zijn Douglas, Lariks, Grenen en Vurenhout.

Kapschuur van Douglas hout

Douglas hout is afkomstig van de Douglas spar en is een veelgebruikte houtsoort voor buitenverblijven en houten tuinmeubelen. Douglas hout is duurzaam, van een sterke kwaliteit en heeft een warme lichtbruine kleur. Daarbij is het goed betaalbaar, eenvoudig te bewerken en heeft het een levensduur van 10 tot 15 jaar. Mede hierdoor zie je vaak een kapschuur van Douglas hout.

Een kapschuur samenstellen

Wil je een kapschuur in tuin? Laat je dan goed adviseren. Kapschuren met standaard afmetingen zijn niet voor elke tuin geschikt. Met de hulp van onze experts kan je eenvoudig je eigen kapschuur samenstellen. Zo ben je verzekerd van een kapschuur die voldoet aan al je wensen. Liever eerst thuis wat uitproberen? Bekijk dan onze Hilhout Configurator.

Kapschuur plaatsen

Wanneer je met één van onze experts een kapschuur hebt samengesteld, zal deze op maat worden gemaakt. Je kunt er voor kiezen om de kapschuur zelf te plaatsen. Wil je de kapschuur liever laten plaatsen door een expert? Ook daar kunnen onze specialisten je bij helpen.

Man adviseert vrouw over tuininrichting

Hillhout configurator

Wil je ook direct zien hoe jouw toekomstige buitenverblijf eruitziet in je eigen tuin?
Klik op de link hieronder om te beginnen met het realiseren van jouw eigen buitenverblijf!
Met de 3D hillhout configurator

 

Stel nu jouw ultieme buitenverblijf samen

Onze leveranciers

Postmus-Nuis is aangesloten bij veel leveranciers met betrekking tot hout- en bouwmaterialen. Ook hebben wij in de bestratingstak een groot assortiment waardoor we, naast hout- en bouwmaterialen, een ruime keuze aan bestrating kunnen bieden.

Naar brochures >
Magazine

Kapschuur kopen bij Postmus Nuis

Bij Postmus Nuis snappen we goed dat het samenstellen en kopen van een kapschuur een goed en weloverwogen beslissing moet zijn. Wij adviseren dan ook om na het online informatie op doen, langs te komen in onze showroom. Met een showroom van ruim 10.000m² hebben we een ruim aanbod aan kapschuren en andere buitenverblijven als veranda's, overkappingen en blokhutten. Door hem in het echt te kunnen bewonderen weet je zeker dat je een keuze voor de juiste buitenverblijf maakt. Daarbij stel je met onze tuimeubelen eenvoudig de inrichting voor je buitenverblijf samen.

Postmus Nuis de tuinspecialist van het Noorden

Met bijna honderd jaar ervaring is Postmus Nuis de tuinspecialist van het noorden. In onze showroom van ruim 10.000m² hebben we veel verschillende soorten buitenverblijven uitgestald staan zodat je inspiratie kan opdoen en zo eenvoudig je complete tuininrichting kunt samen. 

 

Mede door ons gerealiseerde kapschuren

Hieronder een aantal kapschuur projecten  mede door ons gerealiseerd

Offerte aanvragen

Offerte voor een product
Routebeschrijving
Offerte aanvragen
Whatsapp ons
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram