Overkapping

Overkappingen

Zit je graag in de tuin en wil je niet bij de eerste beste bui gelijk weer naar binnen? Met een overkapping aan huis zit je beschermd tegen zon en regen en geniet je van het buitenleven zonder dat je druk hoeft te maken over het weer.

Verschillende soorten overkappingen

Overkappingen zijn in veel verschillende soorten uitvoeringen te verkrijgen. Naast verschillende afmetingen heb je ook een keuze in materiaalsoort. Zo heb je houten, glazen en aluminium overkappingen verkrijgbaar. Welk soort overkapping past het best in jouw tuin? Wil je warm en droog zitten of maximaal kunnen genieten van het buitenleven? Welke keuze je ook maakt, je stelt hem zelf eenvoudig samen met één van onze adviseurs.

Houten overkappingen

OverkappingOfferte aanvragen

Glazen overkappingen

Glazen overkapping in tuiniOfferte aanvragen

Aluminium overkappingen

Offerte aanvragen

Houten overkapping voor in de tuin

Niets is zo veranderlijk als het weer. Het ene moment zit je gezellig buiten in de zon en het volgende moment komt de regen met bakken naar beneden. En wanneer je dan eenmaal alles naar binnen gehaald hebt, begint de zon weer te schijnen. Met een houten overkapping in je tuin hoef je niet meer druk te maken over het weer. Met een houten terrasoverkapping ben je beschermd voor alle weersinvloeden en zit je warm en droog.

Houten overkapping van Douglas hout

Wanneer je van plan bent een houten overkapping in de tuin te plaatsen, is de keuze voor houtsoort belangrijk. Behalve de uitstraling bepaalt de houtkeuze ook de levensduur en de kostprijs. Douglas hout is een houtsoort die veel gekozen wordt voor het maken van een houten overkapping in de tuin. De voordelen voor Douglas hout voor de overkapping:

  • Mooie, warme uitstraling
  • Lange levensduur van 10 tot 15 jaar
  • Voordelig in de aanschaf
  • Bestand tegen verschillende weersinvloeden

Voor het dak van de overkapping kan je kiezen voor hout, speciale dakplaten, maar ook voor glas. Een voordeel van een overkapping met glas is meer natuurlijk lichtinval.

Een houten overkapping maken of laten maken?

Wanneer je een houten overkapping in je tuin wilt, kan je ervoor kiezen deze zelf te maken of te laten maken. Wanneer je hem zelf gaat maken en plaatsen, is het belangrijk dat je vooraf goed alle benodigde materialen in kaart brengt en de afmetingen helder hebt. Je kan de overkapping ook op maat laten maken en laten plaatsen door een expert. Wil je hier meer informatie over? Wij kunnen je hierbij adviseren.

Glazen overkappingen

Wil je maximaal kunnen profiteren van lichtinval, maar bij regen warm en droog kunnen zitten? Dan is een glazen overkapping de oplossing. Zo kan je kiezen voor een houten overkapping met glazen schuifwanden, maar ook één van aluminium geraamte met glazen schuifdeuren en een glazen dak. 

Aluminium overkappingen

Bij een aluminium overkapping kan je ervoor kiezen om de zijwanden compleet open te laten en voor dak shutters te gebruiken. Shutters beschermen je tegen de zon, maar niet tegen de regen. Wil je toch iets meer beschermd zitten?  Dan kan je een aluminium overkapping ook combineren met glazen wanden en een glazen dak. Hierdoor kan zit je ook in de koude, regenachtige herfst- en wintermaanden warm en droog. Wil je meer weten over aluminium overkappingen met glazen dak en wanden? Kijk dan bij onze veranda's.

Hillhout configurator

Wil je ook direct zien hoe jouw toekomstige buitenverblijf eruitziet in je eigen tuin? Klik op de link hieronder om te beginnen met het realiseren van jouw eigen buitenverblijf! Met de 3D Hillhout configurator stel je eenvoudig je buitenverblijf samen.

 

Stel nu jouw ultieme buitenverblijf samen

Andere buitenverblijven

Weet je nog niet zeker of een terrasoverkapping de juiste oplossing is voor in jouw tuin? Bekijk dan ook onze andere buitenverblijven in onze ruime showroom. Naast de verschillende soorten overkappingen kan je bij ons ook terecht voor veranda's, blokhutten en kapschuren.

Inrichting overkapping

Niet alleen voor de overkapping zelf, maar ook voor de inrichting van de overkapping ben je bij ons aan het juiste adres. Zie jij je al zitten op één van onze heerlijke loungesets? Of zit jij liever gezellig rond een tuintafel? En wat dacht je van een sfeerkachel of een buitenkeuken? Met een Kamado BBQ maak je de heerlijkste gerechten. Wat voor smaak je ook hebt, in onze showroom van 10.000m² hebben we voldoende ruimte om inspiratie op te doen voor de inrichting van de overkapping. 

Koop je overkapping bij Postmus Nuis

Ben je van plan een overkapping te kopen, maar wil je eerst inspiratie opdoen en geadviseerd worden? Bezoek dan onze ruime showroom in Nuis. Met een showroom van ruim 10.000m² zijn wij dé tuinspecialist van het noorden. Laat je door één van onze specialisten adviseren over wat voor buitenverblijf het meest geschikt is voor in jouw tuin. Ook kan je in onze showroom gelijk inspiratie opdoen voor de inrichting van je overkapping. Zo hebben we een ruim assortiment tuinmeubelen waarmee jij je buitenverblijf compleet kunt maken.

Veel gestelde vragen over overkappingen

Wat kost een overkapping?

Wat een overkapping kost hangt af van welk materiaal overkapping je wilt, hoe groot je wilt dat die wordt en of je de overkapping zelf wilt plaatsen of laat plaatsen. Door hem samen met één van onze experts samen te stellen, weet je wat de daadwerkelijke kosten voor jouw overkapping zal zijn.

Hoe hoog mag een overkapping zijn?

Wanneer je een overkapping wilt plaatsen, is het belangrijk dat je rekening houdt met de hoogte. Wanneer je een overkapping binnen 2,5 meter van de woning plaatst, mag hij zonder vergunning maximaal 4 meter hoog zijn. Dit is vaak gelijk aan de eerste verdieping van een woning.

Heb je een vergunning nodig voor een overkapping?

Mits hij binnen de erfgrens blijft en binnen 2,5 meter van de woning geplaatst wordt, mag je zonder vergunning een overkapping plaatsen. Wijk je van deze voorwaarden af, kan het noodzakelijk zijn dat je eerst een vergunning aanvraagt bij de gemeente voordat je de overkapping plaatsen mag.

Onze leveranciers

Postmus-Nuis is aangesloten bij veel leveranciers met betrekking tot hout- en bouwmaterialen. Ook hebben wij in de bestratingstak een groot assortiment waardoor we, naast hout- en bouwmaterialen, een ruime keuze aan bestrating kunnen bieden.

Naar brochures >
Magazine

Offerte aanvragen

Offerte voor een product
Routebeschrijving
Offerte aanvragen
Whatsapp ons
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram